mandag den 24. marts 2014

HAN og HUN-værter i medierne

Nu er det virkelig ikke tit, at jeg bliver stødt på mit kvindekøns vegne - altså udover, når jeg falder ned på stangen på min cykel. Men forrige lørdag blev jeg alligevel stødt, i hvert fald træt: 

der sad vi hele trekanten; far, mor og barn. I festgevandter og med romkugler, var vi spændt op til lir. Parate foran kassen til børnenes MGP. Let the party begin, og det gjorde den med to skønne værter, Sofie og Martin. Dem og deres kompetencer er der absolut intet i vejen med. Slet ikke Martin B´s. Hvis ikke det var for min norske godte, så ville jeg til enhver tid bære hans poser under øjnene for ham. Og han gerne bærer mine.

Men så … gik der ikke mange minutter, før værts-konceptet stod klart - i hvert fald for os på over halvanden meter: HUN-værten Sofie, skulle udfylde rollen som den pæne, strikse og seriøse pige, der ikke bare skulle være tovholder på hele arrangementet, men også holde sin uregerlige hanhund af en medvært i stram snor. HAN-værten; fræk, skør, sjov, fjollegøj og selvcentreret, der kunne spolere hele showet i stumper og stykker på et sekund, hvis ikke han blev stoppet af og dirigeret op i kurven af fornuftige Sofie.

Fik lyst til at slukke, så vores datter ikke skulle blive steriliseret af den forudsigelige, stereotype kønsrolle-værtsleg. Som selvfølgelig ikke er bevidst og tilsigtet og som formodentlig ikke er et helt ulig billede på, hvordan (de vilde) drenge og (de fornuftige) piger opfører sig i skolen? Men behøver de også køre det rolle-mønster af i et børneshow?

Mon det er ligeså ubevidst på radioens morgen-flader, hvor nøjagtig samme kønsrolle-gimmick-leg hærger mellem værtspar, også her i øvrigt, dygtige HAN og HUN-værter? Her er HAN-værterne tilsyneladende også castede til at være de "frække fyre i klassen", der slynger om sig med kække kommentarer, jokes og kiksede jingles, der balancerer på en lille! knivsæg af, hvad der er passende, så HUN-værten kan komme på banen og med let bebrejdende, irettesættende stemmeføring bringe den gode og saglige tone på banen igen.

Det gør i sandhed ingen ALVORLIG skade, det er jo bare noget, de leger! Men det er da dødssygt; at 'mor har sønnike' med i studiet - særligt nu, hvor en del kvinder faktisk anser deres voksne mænd for at være deres barn. Men den kan vi tage en anden gang ... 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar